Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk “gekookte room” betekent. Hier maken we een lichtere versie van op basis van yoghurt. In combinatie met amandelen en verse mango bekom je een smakelijk dessertje.
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 ml room
- 200 ml yoghurt
- 50 gr amandelschilfers
- 1 grote mango
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels amaretto
- enkele blaadjes verse munt
- 2 blaadjes *gelatine
- 1 vanillestokje
Werkwijze:
De panna cotta:
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Verwarm de amaretto in een pannetje op laag vuur, en los de gelatine hierin op. (Als je geen alcoholische drank wil gebruiken, los de gelatine dan op in heet water.) (laat dit terug zachtjes afkoelen tot ongeveer 30 graden)
- Neem een mengkom en roer hierin de room, de yoghurt en de honing door mekaar.
- Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er met een mesje de zwarte zaadjes uit. Voeg deze ook toe aan het mengsel.
- Roer nu de opgeloste gelatine erdoor. (gebruik een pottelikker om alles uit de pot te halen)
- Zodra je een glad en egaal mengsel hebt, verdeel je het over de glazen
- Laat deze 4 uur opstijven in de koelkast. (Vul max. 2/3 van elk glas met de panna cotta.)
Mango & amandelen:
- Schil de mango en snij deze in kleine blokjes
- Snij enkele muntblaadjes fijn en meng deze onder de mango
- Kleur de amandelschilfers aan in een pan zonder boter
Afwerking:
- Haal de panna cotta uit de ijskast
- Doe er enkele lepels mango op
- Strooi er een beetje amandelschilfers op
- Als je nog munt over hebt kan je het glas nog afwerken met een muntblaadje
Variant:
- Gebruik naar eigen smaak en smaak ananas of aardbeien in plaats van mango
* Ik gebruik altijd de blaadjes gelatine van +- 2 gr (verpakking van 9 blaadjes/17gr)