Quesadilla met merguez
Dit is zo’n beetje het enige Mexicaanse gerecht dat wij eten zoals de Mexicanen het ook doen. Een quesadilla is een tortilla met gesmolten kaas en andere lekkernijen ertussen. Wij maken een vulling met merguez, rode paprika, mais, zure room en natuurlijk gesmolten kaas. Gewoonweg overheerlijk Mexicaans comfort food.
Nodig voor 2 personen
- 4 tortilla wraps (25cm)
- 300 g merguez
- 1 rode paprika
- 1 blik mais (300 g)
- 1 rode ui
- 200 ml zure room
- 200 g geraspte kaas
Doen:
- Bak de merguez aan in de pan, laat deze nadien terug afkoelen
- Snij de rode paprika en rode ui in blokjes
- Spoel de mais af
- Meng de blokjes paprika, rode ui en mais onder elkaar
- Snij de merguez worstjes in stukjes, meng deze onder de groenten
- Leg 1 wrap op een ovenplaat met bakpapier
- Smeer hier een dun laagje zure room op
- Verdeel hierop de helft van het groenten/merguez mengsel
- Strooi er gemalen kaas over
- Leg hierop terug 1 tortilla wrap
- Plaats de quesadilla met merguez gedurende 14 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Maak in totaal 2 zulke quesadillas
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.