Een tijdje geleden publiceerden we hier het recept van bewaarwafels. Maar eerlijk gezegd vinden we deze wafels veel beter. Knapperig en tegelijk zacht, een heerlijke vanillesmaak, lekker zowel warm als koud. Betere wafels kan je niet bakken. Hoewel we ons recept van suikerwafels ook wel top vonden. Maar vanillewafeltjes dus. Heerlijk de dag zelf, maar je kan deze dus ook makkelijk enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos.
Recept voor 25 á 30 wafels
- 300 g bloem
- 200 g boter
- 180 g suiker
- 3 eieren
- 1 kl bakpoeder
- snuifje zout
- merg van 1 vanillestok
Doen
- Smelt de boter op een zacht vuurtje
- Doe de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout in een mengkom van je keukenrobot
- Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe
- Laat de machine even draaien met het K-vormig opzetstuk.
- Voeg de eieren toe en mix alles tot een mooi deeg
- Voeg er nadien de gesmolten boter aan toe en kneed nog een keer
- Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast
- Bak de wafeltjes in het wafelijzer. Schep ongeveer 1 eetlepel deeg per wafeltje
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.