Rutte Celery Dry Gin – East Imperial Burma Tonic – Selder, jeneverbes
Deze Celery Dry Gin is prachtig in balans en heeft een goed gebalanceerde smaak met aroma’s van de jeneverbes en de selderij. De selder smaak komt heel zacht op de achtergrond en is zeker niet te overheersend. Traditionele distilleermethoden en enkele nieuwe recepturen vormen hier de kenmerkende smaak. Deze Celery gin won goud op de Wine & Spirits Wholesalers of America.
Bruschetta – Tapenade van zwarte olijf – Iberico Ham
Naast deze complexe en smaakvolle gin moest een krachtig hapje komen. Deze gin stond in de tool van Foodpairing.com, zo kwam ik uit bij een combinatie van ciabatta, Iberico ham & zwarte olijf. deze combinatie werken we af met jonge blaadjes selder. Ik deed ook een foodpairing met de klassieke Rutte Dry Gin, dit artikel lees je hier.
Nodig:
- ciabatta
- Iberico ham
- jonge blaadjes selder
Tapenade van zwarte olijf:
- 100 g zwarte olijven, (zonder pit)
- 1 klein teentje knoflook
- 40 g olijfolie
- 1 kl rode wijn azijn
- 1 kl sojasaus
- 1 kl kappertjes
Doen:
- Maak de tapenade van olijf door al deze ingrediënten te mixen
- Proef en plaats deze in de koelkast
- Snij plakjes van 1 cm van de ciabatta
- Toast de ciabatta kort in een hete oven
- Laat de toastjes even afkoelen
- Besmeer de ciabatta met tapenade van olijf
- Beleg deze met plakjes Iberico ham
- Werk af met blaadjes selder