Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing

Rutte Celery Dry Gin – Bruschetta – Tapenade – Iberico Ham

Rutte Celery Dry Gin – East Imperial Burma Tonic – Selder, jeneverbes

Deze Celery Dry Gin is prachtig in balans en heeft een goed gebalanceerde smaak met aroma’s van de jeneverbes en de selderij. De selder smaak komt heel zacht op de achtergrond en is zeker niet te overheersend. Traditionele distilleermethoden en enkele nieuwe recepturen vormen hier de kenmerkende smaak. Deze Celery gin won goud op de Wine & Spirits Wholesalers of America.

Bruschetta – Tapenade van zwarte olijf – Iberico Ham

Naast deze complexe en smaakvolle gin moest een krachtig hapje komen. Deze gin stond in de tool van Foodpairing.com, zo kwam ik uit bij een combinatie van ciabatta, Iberico ham & zwarte olijf. deze combinatie werken we af met jonge blaadjes selder. Ik deed ook een foodpairing met de klassieke Rutte Dry Gin, dit artikel lees je hier.

Rutte Celery Dry Gin - Bruschetta

Nodig:

  • ciabatta
  • Iberico ham
  • jonge blaadjes selder

Tapenade van zwarte olijf:

  • 100 g zwarte olijven, (zonder pit)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 40 g olijfolie
  • 1 kl rode wijn azijn
  • 1 kl sojasaus
  • 1 kl kappertjes

Doen:

  • Maak de tapenade van olijf door al deze ingrediënten te mixen
  • Proef en plaats deze in de koelkast
  • Snij plakjes van 1 cm van de ciabatta
  • Toast de ciabatta kort in een hete oven
  • Laat de toastjes even afkoelen
  • Besmeer de ciabatta met tapenade van olijf
  • Beleg deze met plakjes Iberico ham
  • Werk af met blaadjes selder

Rutte Celery Dry Gin - Bruschetta 2

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *