Taco met merguez en salsa van ananas
Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten

Taco met merguez en salsa van ananas

Print Friendly, PDF & Email

Maak je klaar voor een smaakexplosie met onze taco’s gevuld met pittige merguez en een verfrissende salsa van ananas. Deze combinatie van kruidige worstjes en zoete, sappige ananas zorgt voor een verrassend heerlijke maaltijd. Perfect voor een snelle, doordeweekse avond wanneer je zin hebt in iets anders en bijzonders. Probeer het en geniet!

Recept voor 2 personen

  • 6 taco’s of mini wraps
  • 6 merguez – The Meatlovers
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • verse koriander
  • Rucola of pluksla
  • Salsa van ananas:
    • 250 g verse ananas
    • 1 rode ui
    • verse koriander
    • 3 tomaten
    • peper en zout
    • olijfolie
    • rode peper

Doen:

  • Meng de Griekse yoghurt met fijngesneden koriander
  • Breng dit op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast
  • Snij de ananas in fijne blokjes, snipper de rode uit fijn, snij de tomaat in blokjes
  • Meng de blokjes ananas, rode ui en tomaat onder elkaar
  • Voeg een scheutje olijfolie toe
  • Breng dit op smaak met fijngesneden koriander, rode peper, peper en zout
  • Bak de merguez gaar in een pan met boter
  • Warm de taco’s of wraps op zoals op de verpakking staat
  • Verdeel een beetje rucola of pluksla onderin de taco’s
  • Serveer deze met merguez, salsa van ananas en yoghurtdressing
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *