Enchilada met lamsgehakt en koriander
Enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht, dat bestaat uit tortilla met een vulling van voornamelijk vlees, groenten en kaas. In dit recept maken we een verrassende enchilada met lamsgehakt, koriander en ras el hanout. Verder gebruik ik salsa verde, koolrabi, mais en wortel. Dit zorgt voor een fris en smaakvolle geheel. Comfort food van de hoogste plank
Lamsgehakt, koriander en ras el hanout,
Hier maken we een fijne variant op dit bekend Mexicaanse comfort food. We gebruiken lamsgehakt dat op smaak wordt gebracht met koriander en ras el hanout. Groeten zoals koolrabi en wortel zorgen voor de bite in het gerecht. De salsa verde zorgt voor de frisse toets en laat dit gerecht samenvloeien kwa smaak.
Nodig voor 4 personen:
- 6 tortilla wraps
- 500 g lamsgehakt
- koriander
- ras el hanout
- 1 koolrabi
- 2 wortel
- 1 blik mais (285 g)
- lente ui
- 2 dl room
- 150 g geraspte mozarrella
- 150 g geraspte chaddar
Salsa verde:
- 10 g peterselie
- 10 g basilicum
- 1 el mosterd
- 10 g koriander
- 10 g kappertjes
- 1 dl olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Doen:
Salsa Verde:
- Doe alle kruiden in de blender, voeg de kappertjes, look en de mosterd toe.
- Giet de olijfolie en het sap van de citroen erbij
- Blend alles tot een smeuïge salsa. Kruid met peper en zout
Enchilada:
- Snij de koolrabi en wortel in blokjes van 1 cm
- Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
- Rooster deze gedurende 20 minuten in een oven van 180 graden
- Meng de groenten die uit de oven komen met de mais en 1 el fijngesneden koriander
- Breng de groenten op smaak met peper en zout
- Bak het (fijn) lamsgehakt bruin
- Giet het lamsgahakt in een zeef, laat het vet uitlekken
- Meng 1 kl ras el hanout onder het lamsgehakt
Afwerking:
- Meng 2 dl room onder de salsa verde
- Verdeel een deel groenten op de wrap
- Leg daarop wat gebakken lamsgehakt (zie foto)
- Lepel hierover een beetje salsa verde
- Rol de wraps op en leg deze naast elkaar in een ovenschotel
- Giet de rest van de salsa over de tortilla’s en bestrooi deze met geraspte kaas
- Zet de schaal gedurende 10 minuten in een hete oven van 180 graden
- Werk de enchilada met lamsgehakt en koriander af met fijngesneden lente ui