Vegetarisch comfort food, Heerlijke rijstnoedels met tofu, paprika reepjes en mango. Hierbij enkele zaden en pitten voor een heerlijke crunch
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 250 g tofu blokjes
- 190 g rijstnoedels
- 1/2 spitskool
- 1 rode paprika
- 1 mango
- 1 el sojasaus
- 2 el chilisaus
- 1 el walnoot olie
- zaden en pitten: zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaad
Werkwijze:
- Snij de spitskool, paprika en mango in reepjes
- Breng een ruime kookpot met water aan de kook voor de rijstnoedels
- Rooster de zaden en pitten in een pan zonder vetstof & zet deze apart tot de afwerking
- Warm een beetje olijfolie op in een ruime wok
- Stoof hierin de spitskool en paprika aan, kruid deze met peper en zout
- Voeg na enkele minuten de blokjes tofu toe
- Kook ondertussen de rijstnoedels gaar
- Voeg op het einde de reepjes mango, sojasaus en chilisaus toe aan de wok
- Giet de rijstnoedels af, meng de walnoot olie hieronder en breng deze op smaak met peper & zout
- Meng de rijstnoedels onder de groenten en tofu
- Serveer met de geroosterde pitten & zaden