Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Wrap met Caesar salade

Een heerlijke wrap, als afleiding van de klassieke caesar salade. Perfect als lunch of heerlijk op een warme zomer avond.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 400 gr kipfilet
  • 1l kippenbouillon
  • 2 sneden toast-brood
  • 3 el pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • 1 krop Romeinse sla of sla mengeling
  • wraps

Voor de dressing:

  • 2 eigelen
  • 2 teentjes look
  • dl yoghurt natuur
  • sap van 1⁄2 limoen of citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 15 cl arachideolie
  • 3 zoute ansjovisfilets
  • Engelse saus (Worcestershiresaus)

Werkwijze:

Maak eerst de dressing:

  1. Pel de look en snij de teentjes in kleine stukjes
  2. Doe de look samen met de eigelen in een maatbeker
  3. Voeg het sap van een halve limoen of citroen toe samen met de el mosterd
  4. Plaats de mixer hierin en mix tot dit een homogene massa is
  5. Schenk al mixend de arachide olie toe, tot je een stevige mayonaise krijgt. (deze is heel dik nu)
  6. Doe de yoghurt bij de mayonaise en mix tot je een romige dressing hebt
  7. Voeg de ansjovis en enkele druppels Worcestershiresaus toe, mix de ansjovis fijn en proef de dressing
  8. Kruid eventueel nog met peper en zout en bewaar ze in de koelkast

Vulling van de wrap:

  1. Kook de kip gaan in de kippenbouillon
  2. Laat de filets afkoelen en snijd of scheur de kip in kleine stukken
  3. Snijd het toast-brood in vierkantjes van 1 cm en bak ze krokant in een pan met een beetje olie en/of boter
  4. Haal de croutons uit de pan en laat afkoelen
  5. Maar de pan terug proper en rooster hierin de pijnboompitten zonder vetstof.
  6. Als deze zachtjes kleuren haal je ze ook uit de pan en laat ze afkoelen
  7. Was de sla en snij in fijne reepjes

Afwerking:

  1. Warm de wraps een beetje op zodat ze soepel worden
  2. Smeer een beetje dressing op de wrap
  3. Beleg deze met sla, stukjes kip, croutons, pijnboonpitten en enkele schilfers Parmezaanse kaas
  4. Vouw de wrap dicht en eet smakelijk

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *