Een heerlijke wrap, als afleiding van de klassieke caesar salade. Perfect als lunch of heerlijk op een warme zomer avond.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 400 gr kipfilet
- 1l kippenbouillon
- 2 sneden toast-brood
- 3 el pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- 1 krop Romeinse sla of sla mengeling
- wraps
Voor de dressing:
- 2 eigelen
- 2 teentjes look
- 1 dl yoghurt natuur
- sap van 1⁄2 limoen of citroen
- 1 eetlepel mosterd
- 15 cl arachideolie
- 3 zoute ansjovisfilets
- Engelse saus (Worcestershiresaus)
Werkwijze:
Maak eerst de dressing:
- Pel de look en snij de teentjes in kleine stukjes
- Doe de look samen met de eigelen in een maatbeker
- Voeg het sap van een halve limoen of citroen toe samen met de el mosterd
- Plaats de mixer hierin en mix tot dit een homogene massa is
- Schenk al mixend de arachide olie toe, tot je een stevige mayonaise krijgt. (deze is heel dik nu)
- Doe de yoghurt bij de mayonaise en mix tot je een romige dressing hebt
- Voeg de ansjovis en enkele druppels Worcestershiresaus toe, mix de ansjovis fijn en proef de dressing
- Kruid eventueel nog met peper en zout en bewaar ze in de koelkast
Vulling van de wrap:
- Kook de kip gaan in de kippenbouillon
- Laat de filets afkoelen en snijd of scheur de kip in kleine stukken
- Snijd het toast-brood in vierkantjes van 1 cm en bak ze krokant in een pan met een beetje olie en/of boter
- Haal de croutons uit de pan en laat afkoelen
- Maar de pan terug proper en rooster hierin de pijnboompitten zonder vetstof.
- Als deze zachtjes kleuren haal je ze ook uit de pan en laat ze afkoelen
- Was de sla en snij in fijne reepjes
Afwerking:
- Warm de wraps een beetje op zodat ze soepel worden
- Smeer een beetje dressing op de wrap
- Beleg deze met sla, stukjes kip, croutons, pijnboonpitten en enkele schilfers Parmezaanse kaas
- Vouw de wrap dicht en eet smakelijk