Mosselen met venkel en pastis - Pastis cocktail
Hoofdgerechten, Recepten

Mosselen met venkel en pastis – Pastis cocktail

Print Friendly, PDF & Email

Mosselen met venkel en pastis

Mosselen met venkel en pastis behoord tot één van de bekendere mosselgerechten. Naast de klassieke mosselen met witte wijn misschien zelfs de bekendste. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk zomers gerecht. Hiernaast serveren we een verfrissende pastis cocktail.

Mosselen met venkel en pastis - Pastis cocktail

Pastis cocktail

Cocktail is eigenlijk veel gezegd. We vervangen het water dat je normaal toevoegt aan pastis door witte wijn. Ik weet het, ijsblokjes in witte wijn is absoluut not done. Maar deze combinatie is toch geslaagd. Het zorgt daarnaast voor een heerlijke samengang met de mosselen.

Mosselen met venkel en pastis - Pastis cocktail

Pastis

Enkele jaren geleden lustte wij eigenlijk helemaal geen pastis. Een vakantie in Frankrijk en een bezoek aan de lokale marktjes bracht daar verandering in. Het is misschien wel iets dat je moet leren drinken. In de zomer zorgt dit verkwikkende anijs aperitief bij ons telkens weer voor leuke vakantie herinneringen.

Mosselen met venkel en pastis - Pastis cocktail

Mosselen met venkel en pastis (2 personen)

  • 2 kg mosselen
  • 1 sjalot
  • 1 venkel
  • takje tijm / blaadje laurier
  • klontje boter
  • 1/2 dl witte wijn
  • 20 ml pastis
  • 100 ml room
  • 1 eigeel

 

Doen:

  1. Kuis, was en spoel de mosselen
  2. Pel de sjalot, snij deze in halve ringen
  3. Snij de venkel in dunne plakjes. Bewaar het loof en eventueel de bloempjes van de venkel voor de afwerking en de cocktail
  4. Zet een ruime kookpot op het vuur, stoof de ui en venkel kort aan
  5. Voeg mosselen, witte wijn, pastis en de kruiden toe
  6. Plaats een deksel op de kookpot, schud nu en dan op
  7. Giet de mosselen in een zeef, vang het kookvocht op
  8. Breng het kookvocht samen met de room aan de kook, breng eventueel op smaak met peper
  9. Zet het vuur uit, roer het eigeel door de saus
  10. Giet de saus over de mosselen
  11. Werk af met het look van de venkel
  12. Serveer met een heerlijk knapperig stukje brood

 

Pastis cocktail:

  • Vul een tumbler glas met enkele ijsblokjes
  • Voeg 10 ml pastis en 80 ml witte wijn toe
  • Werk af met een takje loof van de venkel

 

Mosselen met venkel en pastis - Pastis cocktail

 

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *