Bib Gourmand 2018 - Vlaanderen - Michelin
Blog

Bib Gourmand 2018 – Vlaanderen – Michelin

Print Friendly, PDF & Email

Bib Gourmand 2018

De MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2018 bevestigt met 44 nieuwe adressen de culinaire dynamiek in de Lage Landen. 23 in België, 1 in Groothertogdom Luxemburg en 20 in Nederland. Wij kunnen alvast weer enkel restaurants toevoegen aan onze wish list.

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. In de tiende editie van deze gids hebben de inspecteurs opnieuw heel wat lievelingsadressen verzameld, waarvan deze 7 nieuwe in Vlaanderen.

Schnitzel – Antwerpen

Om lekker te sharen moet je bij Snitzel in Antwerpen zijn. Hier worden kleine bordjes met verzorgde gerechten midden op tafel gezet.

Tou.Gou – Brugge

Bij Tougou wordt smakelijk eten, geïnspireerd op de Franse keuken, gekoppeld aan een ontspannen sfeer met aandacht voor details. De fijnproever kan kiezen tussen verrukkelijke bereidingen van de vaste menukaart of de seizoensgebonden suggesties.

Signatuur – Hoogstraten

Deze oude Rijkswacht kazerne doet sinds twee jaar dienst als feel-good bistro. Chef Bart Gils ontwikkelde een pure en creatieve kookstijl. Gastvrouw Sally zorgt met een glimlach voor een warme en spontane bediening. Lees er hier meer over.

Bib Gourmand 2018 - Vlaanderen - Michelin

Het Verschil- Lede

Bij Het Verschil serveren ze een creatieve – dagverse keuken deinend op het ritme der seizoenen. Het restaurant veranderde van locatie en kreeg opnieuw een Bib Gourmand.

Au Filet de Sole – De Panne

Voor een lekkere garnaalkroket moet je bij Au Filet de Sole in De Panne zijn. De chef serveert naast een moderne à la carte een klassieke menu.

Xaler – Ronse

Als u de naam van dit sympathieke restaurant omdraait, weet u meteen wat voor sfeer u hier mag verwachten. De chef serveert Franse klassieke gerechten in een 3, 4 of 5 gangen menu.

Plat Préféré – Snaaskerke

Restaurant Plat Préféré is ontstaan uit een familiale traditie van lekker eten en gezellig tafelen. In een sfeervolle omgeving en met de nodige passie voor het vak, willen ze hun gasten een mooi culinair moment laten beleven.

Bib Gourmand 2018 - Vlaanderen - Michelin

Faraya– Wemmel

De familie HARIKA nodigt u uit voor een culinaire reis naar Libanon. U ontdekt er alle klassiekers hoummous, tabbouleh, moutabbal en nog veel meer. Koude en warme mezzes, grillades en verrukkelijke huisbereide desserts.

Nieuw Wallonië:

  • Baileux – L’Attrape Loup
  • Bierges – Tero
  • Charleroi – Chermanne
  • Chimay – Ferme des 4 saisons
  • Comblain-la-Tour – Sophie et Nicolas
  • Erpent – Epices et Nous
  • Erpent – Wine & More
  • Fosses-la-Ville – Le Castel
  • Liège – La Cuisine de Yannick
  • Ronquières – Bell’Arrivo
  • Sart-Bernard – Uppkök
  • Spa – La Cour de la Reine
  • Spa – L’O de Source
  • Tournai – Moment Gourmand
  • Tournai – Si Jamais

 

De Bib Gourmand Benelux 2018 wordt vanaf 23 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (België en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg). In deze editie vindt u:

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *