Vakantie in La Morra - Piemonte
Travel

Zo zag onze vakantie in La Morra er uit.

Print Friendly, PDF & Email

Twee weken vakantie in La Morra

Zoals jullie hier al wel konden lezen brachten wij dit jaar, net zoals vorig jaar onze vakantie door in La Morra. Bij veel toeristen staat deze regio als tussenstop op de planning tijdens hun vakantie. Maar er is zoveel te zien, proeven en beleven dat wij graag 2 weken op diezelfde plaats blijven. Zelfs na twee jaar hebben we nog niet alles kunnen doen. Dus misschien moeten we nog wel een derde keer terug. Lees hier in een kort overzicht de highlights van onze vakantie in La Morra.

Vakantie in La Morra - Piemonte Saluzzo

Saluzzo is een stad in het Noorden van Piemonte, dicht bij de Franse alpen. De stad bestaat uit twee delen, een gezellig gedeelte onderaan en iets hoger het cozy oude gedeelte. Het oudste deel van de stad is gebouwd tegen een helling, vanwaar men een weids uitzicht over de Povlakte heeft. Het oude centrum met zijn terracottakleurige daken en vele steegjes behoort tot de meest idyllische van Piemonte. Breng er zeker een bezoek aan de prachtige kathedraal

Vakantie in La Morra - Piemonte

Cantina Stroppiana – La Morra

Cantina Stroppiana hadden we leren kennen tijdens de dorpsdegustatie. Omdat we toen onder de indruk waren van enkele wijnen wilden we deze cantina beter leren kennen. Deze familie maakt wijn sinds 1960 en wordt zo generatie op generatie doorgegeven. Naast vier verschillende Barolo’s bestaat hun gamma uit Dolcetto, Nebiollo en twee verschillende barbera’s. Het was vooral de Barbera d’alba Altea waarvan wij zot waren. Daarnaast hebben ze ook een kleine oplage Nascetta. Een oude druivensoort die terug van onder het stof is gehaald. Zeker het proeven waard.

Vakantie in La Morra - Piemonte

Asti – Festival delle Sagre

Het tweede weekend van september is het altijd groot feest in Asti. Het zondagse evenement begint met een historische optocht door meer dan 3000 mensen in historische kostuums. Een kleurrijke parade over de landelijke waarden van de provincie. Daarnaast was er nog een culinair festival á la Antwerpen proeft, maar dan 10 keer groter.

Vakantie in La Morra - Piemonte

Daarnaast is Asti als stad ook zeker een bezoekje waard. Asti en omgeving zijn overigens de bakermat van de Slow Food-beweging die zich wereldwijd afzet tegen de fastfoodhype en opkomt voor een streekgebonden, traditionele keuken op basis van eerlijke seizoensproducten. Verder staat Asti bekend om z’n witte truffel, de historische paardenrace ‘Palio di Asti’ en diverse middeleeuwse monumenten. Ga ook zeker eens langs het ijs salon GROM als je in Asti bent. De pistachio is super.

Vakantie in La Morra - Piemonte

Voerzio Martini,

De Voerzio familie is een bekende familie in de Barolo regio. We bezochten hiervan één van de jongste generaties. Broer en zus renoveerde de cantina en stellen een moderne aanpak op als vuistregel. Hij produceert zeer fijne, zelfs elegante wijnen met kracht en een goede balans. Met hun jonge en frisse aanpak werd hun Barolo La Serra 2012 beloond met een gouden medaille door het prestigieuze magazine ‘Decanter’.

Vakantie in La Morra - Piemonte

Trediberri – La Morra,

Net zoals vorig jaar brachten we een bezoek aan Trediberri. Een eigen en eigenzinnige wijnboer in La Morra. We kregen de kans om hun sauvignon blanc rechtsteeks van het vat te proeven. Daarna de wijn van het jaar ervoor. Wat een topper! Daarna reden we naar de wijngaard om te oogt te gaan bekijken. Wederom een topervaring. Thanx Nicola! Enkel moeten we deze wijnen nog in België kunnen vind nu.

Vakantie in La Morra - Piemonte

Alessandria Silvio, ….

Van al onze degustaties was deze bij Alessandria Silvio één die de meeste indruk op ons naliet. Deze familie heeft al sinds 1883 wijngaarden in hun bezit. Deze kleine wijnboer maakt fantastische wijnen met een eerlijke prijs. Als één van de enige gaat hij zelfs aan de slag met Cabernet Sauvignon. Met als resultaat één van de beste wijnen die we hebben geproefd tijdens deze vakantie in La Morra.

Vakantie in La Morra - Piemonte

Op zo een vakantie blijf je wijnhuizen ontdekken. Maar je hebt natuurlijk nooit de tijd om ze allemaal te bezoeken. Zo staan G.d. Vajra, Cascina Gabutti, Azienda Agricola AZELIA di Luigi Scavino & Marziano Abbona zeker op de planning als we terug in die regio komen.

Op restaurant,

We hebben dit jaar ook terug heel wat restaurants bezocht. Zo stond Osteria La Libera in Alba, sterrenrestaurant Ristorante Da Francesco in Cherasco, Locanda Fontanazza & Osteria More e Macine in La Morra op onze planning. Meer daarover lees je in dit artikel.

Vakantie in La Morra - Piemonte

Wandelen,

Niet alleen stadjes bezoeken en wijn degusteren stond op de planning tijdens onze vakantie in La Morra. We reden ook regelmatig weg om ergens te gaan wandelen. Bijna in elk dorpje staan er duidelijke wandelingen aangegeven. Zo reden wij meestal richting Rocche del Roero, een prachtig stukje natuur.

Vakantie in La Morra - Piemonte

Antipasti,

Italië en zo ook Piemonte staat bekend om z’n heerlijke anti pasti. Op vele terrassen en wijnbars serveren ze bij een glaasje wijn of een aperitief een bordje anti pasti. Heerlijk toch!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *