Events

Limburg Proeft 2014 – Hasselt

Na de succes editie van Antwerpen Proeft stond ook de tweede editie van Limburg Proeft op onze planning. Tijdens het zonnige en onweersachtige pinksterweekend palmde het culinair openluchtfestival de terreinen van de Ethias Arena en Grenslandhallen in.

Limburg heeft een schatkamer aan goede restaurants. Maar voor ons is het nogal ver rijden waardoor we er weinig komen. Het is dan ook op Limburg Proeft de uitgelezen kans om deze restaurants te gaan ontdekken. Spijtig genoeg moest dit jaar Limburg Proeft verhuizen van het Kolonel Dusartplein naar de terreinen van de Ethias Arena. Dit in combinatie met de inkomprijs € 7.5 en de parkingsprijs € 4 verklaard volgens ons toch een beetje dat het op Zaterdag namiddag heel rustig was. Hierdoor blijven heel veel dag toeristen in het gezellige centrum van Hasselt vertoeven. Een pendelbus had misschien wel leuk geweest.

De line-up van sterrenchefs, klasse bistro’s en jonge keukentalenten was weer enorm. Het waren dan ook de gerechten van de jonge keukentalenten die bij ons betere scoorden dan de sterrenrestaurants. Met Lucie & Jimmy, de carpaccio van Le54 en de zalm van Bistro Bis als onze favorieten.

 
Lucie & Jimmy
Zwarte kroepoek met ceviche van schelvis, room van sherry, hangop, rode ui

Een heerlijk fris gerecht, knap dat Lucie hier aan de slag gaat met vis uit onze Noordzee.


Kroketje van ossenstaart, couscous, bloemkool, pickles, komkommer
Le 54
Ravioli van kreeft, waterzooi van courgette, wortel, prei, compote van San Marzano-tomaat
Carpaccio van op lage temperatuur gegaard kalfsvlees, gnocchi, witte asperges, boter, salie, mayonaise van rucola
Innesto *
Kreeft, frisse couscous, harissa (Tunesische hete rode saus), frisse groenten en kruiden
Danny Vanderhoven *
Buikspek, mosselen, banaan
Taratata
Wagyu beef’, aubergine, quinoa
Bistronomie Gids stelt voor: Bistro Bis ^ by Magis / Dimitry Lysens *
Zalm, gemarineerd in whisky, met venkel en yoghurt
De verrassing van de dag. Een heerlijk stukje licht gerookte zalm waar de subtiele smaken van whiskey zacht naar boven kwamen. Geserveerd met een frisse salade van venkel en een heerlijke yoghurt dressing. Ook Bistro Bis staat zeker op onze to-do lijst voor het BIS-OFF MENU (6 kleine gerechten – 49€)
Cuchara *
Rundertartaar en mierikswortel, yoghurt
Het sterrenrestaurant van Njam chef Jan Tournier staat al lang op onze to do lijst. Zeker na het lezen van dit artikel op Be-Gusto
Beluga Loves You * *
Small Burgers, Big Taste: Duo burgertjes van ‘wagyu beef’ met zelfgemaakte piccalilly
Een lekkere burger van Wagyu beef, maar spijtig om die tussen zo een “Nederlands” broodje te leggen. Misschien hadden we toch beter gekozen voor de Meatlover Classic by Dierendonck @ Ellis Gourmet Burger’s foodtruck
Chocoladehuis Boon
Degustatiebordje Parel: mousse van chocolade; praline op basis van vanille uit Madagascar met kers; praline met tonkaboon, bergamot en sinaas; frisse gelei van mandarijn; krokante schijfjes melkchocolade; parel van witte chocolade

Verslag Limburg proeft 2013

Foto’s: Nikon D3300

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *