Op de deur van restaurant Hert in Turnhout prijkt sinds dit jaar een Michelinster. We keken er dan ook enorm naar uit om ons nog eens te laten onderdompelen in de keuken van chef Alex Verhoeven en zijn jonge team. Eigenlijk heeft Restaurant Hert geen introductie meer nodig op onze blog. Een vorig bezoek aan dit restaurant dateert van oktober 2021. Het volledige artikel met introductie vind je hier.
Ook deze keer weet het team van Restaurant Hert ons weer te verrassen. Je proeft en ziet dat er enorm veel werk is gestoken in de amuses. Smaakbommen die ons deden uitkijken naar het vervolg van de lunch. Ook hier wordt de toon mooi aangehouden. Pure, smaakvolle en creatieve gerechten waar kwaliteitsproducten primeren. Daarnaast serveert sommelier Daan De Maerteleire mooie wijnen om deze pareltjes te begeleiden.
HARINGMAATJE – NORI – EIDOOIER
MAKREEL – ZEE-EGEL
PALING – GANZENLEVER
ZWARTE LOOK – ENTRECOTE
MOSSEL – OESTERSAUS – RBC
HAMACHI – GROENE TOMAAT – CEVICHE
LANGOUSTINE – AUSTRALISCHE WINTERTRUFFEL
KABELJAUW – OESTER – RAAP
RUND – GANZENLEVER – TUINBOON
WITTE CHOCOLADE – PISTACHE – YOGHURT
MACARON – KARAMEL – HONING
PRALINE – AARDBEI
CANELE DE BORDEAUX
Restaurant Hert ¦ Turnovatoren 18 ¦ 2300 Turnhout ¦ www.hert.be