Rabarbercake met amandel en ricotta
Recepten, Zoetigheden

Zalige rabarbercake met amandel en ricotta

Print Friendly, PDF & Email

Rabarbercake

Elk jaar proberen we minstens één of twee recepten te maken met rabarber. Zo staan er al verschillende recepten met rabarber op de blog. Deze keer gingen we voor een zalige rabarbercake met sinaasappel, ricotta en amandel. In dit recept konfijten we de helft van de rabarber in de oven met zeste en sap van sinaasappel. De andere helft van de rabarber mengen we onder het cake beslag. 

Recept voor 1 cake – vorm van 28cm

  • 165 g boter, op kamertemperatuur
  • 240 g bloem
  • 180 g suiker + 2 el suiker
  • 3 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 350 g verse rabarber
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g amandelpoeder
  • 40 g amandelschilfers
  • 80 g ricotta
  • 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie

Doen

  • Snij 12 stukken rabarber van 6 cm. Leg deze stukken in een ovenschotel
  • Verdeel hierover rasp en sap van 1/2 sinaasappel. De zeste en sap van de andere helft kan je al in de mengkom voor het deeg doen
  • Besprenkel de stukken rabarber in de ovenschotel met olijfolie, strooi er de 2 el suiker over
  • Plaats de ovenschoten gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • In de mengkom van het deeg zit nu al zeste en sap van 1/2 sinaasappel
  • Voeg hier de suiker, vanillesuiker en eieren aan toe. Klop het geheel luchtig
  • Voeg bloem, bakpoeder, amandelpoeder, boter en ricotta toe
  • Meng alles tot een egaal beslag
  • Snij de overige rabarber in plakjes. Meng dit onder het beslag tezamen met het braadvocht dat onder in de ovenschotel van de rabarber staat
  • Verdeel het cake beslag in de bakvorm. Wij gebruikten hiervoor de quichevorm met uitneembare bodem van Le Creuset
  • Leg op het beslag de 12 stukjes gekonfijte rabarber. Strooi er amandelschilfers over
  • Bak de cake gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Controleer de cake met een metalen prikker of breipen. Als die droog uit de cake komt, is hij klaar
  • Laat de cake volledig afkoelen
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Charlotte zegt:

    Gisteren gemaakt: super lekker!

    1. kriskookt zegt:

      Thanks Charlotte! Super leuk om te horen

  2. Elly van den Hurk zegt:

    Is amandelpoeder hetzelfde als amandelmeel?

    1. kriskookt zegt:

      Ongeveer wel. Je kan zeker dit zeker gebruiken

Laat een antwoord achter aan Charlotte Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *