Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Copperhead gin – Toast met Brugse kaas, peer, venkel en rucola

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic Foodpairing:
Copperhead gin – Warme toast met Brugse kaas, peer & een salade van venkel en rucola

Copperhead gin: Deze overheerlijk zachte Belgische gin bevat verschillende botanicals als jeneverbessen, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel maar ook kardemom. Dit geeft je een zachte en frisse neus van citrus.  Naast de bijzonder zachte smaak is ook de koperen fles zeer opvallend. De naam Copperhead wijst niet alleen op de koperen alambiek die al van de oorsprong gebruikt wordt ofm alcohol in te stoken, maar hij wijst ook op de Koperkop, een type slang die gekend is van het symbool voor de farmacie.

Foodpairing recept: Voor deze pairing kijken we richting West-Vlaanderen waar deze gin gestookt wordt. Zo gaan we aan de slag met Brugse kaas en peer. Dit in combinatie met een frisse salade van venkel, rucola en gedroogde ham

GinTonic: Copperhead gin – Premium tonic – schijfje peer

Ingrediënten:

  • West-Vlaams boerenbrood
  • peren
  • Brugse Dentelle
  • venkel
  • rucola
  • gedroogde ham

Werkwijze:

  1. Snij het boerenbrood in plakken van 1 cm en leg deze op een ovenschaal
  2. Snij de Brugse Dentelle in plakjes en leg deze op de sneden brood
  3. Snij de peer in plakjes en leg deze bovenop de kaas, kruid deze een beetje met peper en zout
  4. Bak deze toasten gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 170 grande
  5. Snij ondertussen de venkel in fijne reepjes
  6. Meng de venkel met de rucola en stukjes gedroogde ham
  7. Haal de toastjes uit de oven en verdeel er een beetje salade over

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Toffe post! Ik zag op Instagram dat je vandaag bij The Jane bent, WAW!!!

  2. Uitgetest samen met Copperhead Gin, ….mooie tussen hap en lekker.
    Geslaagd bij de vrienden.
    Kan je volledig voorbereiden ,…op het gepaste moment samenstellen en dan 10 min in de oven.

    1. Hoi Danny, Bedankt voor je reactie !!

Laat een antwoord achter aan Danny Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *