Mosselen a la manera de Paella
Er staan al verschillende recepten met mosselen op de blog. Met venkel en pastis, met gekonfijte citroen en tomaat en met pinda en koriander. Deze keer gaan we aan de slag met alle smaakmakers die gebruikt worden bij paella.
Smaakmakers van paella
Zo gebruiken we in de recept chorizo, rode paprika en doperwten. Voor de liefhebbers voegen we nog een beetje saffraan toe. De echte traditionele paella smaak blijft natuurlijk achterwege doordat de bereiding helemaal anders is. Maar toch tover je met dit eenvoudige recept een heerlijk smaakvol bord mosselen op tafel dat zorgt voor een instant vakantiegevoel.
Ingrediënten van Lidl
- 2 kg jumbo mosselen
- 1 rode paprika
- 120 g doperwten
- 2 tomaten
- 70 g chorizo (plakjes)
- 1 ui of sjalot
- 1 dl kippenbouillon
- (5 draadjes saffraan)
- 1 teentje knoflook
- 1 dl Spaanse witte (Rioja Blanco Cepa Lebrel)
- platte peterselie
- stokbrood of rijst
Doen:
- Was en spoel de mosselen met koud water en laat ze uitlekken
- Plet de knoflook, snij de ui en paprika en halve reepjes
- Snij de chorizo in fijne reepjes, bewaar een klein beetje voor de afwerking
- Vul de mosselpot met mosselen
- Voeg knoflook, ui, paprika, doperwten, chorizo, bouillon, wijn en saffraan toe
- Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes. Snij de tomaten in blokjes
- Zet de potten met deksel op een hoog vuur en schud regelmatig op
- Voeg op het einde de tomatenblokjes toe
- Wanneer de schelpen open zijn, zijn de mosselen gaar
- Werk de mosselen af met een beetje fijngesneden chorizo en platte peterselie
- Serveer deze mosselen met rijst of brood
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.