Zoetigheden

Panna cotta van amandel, gekarameliseerde peer en Jules Destrooper natuurboterwafel

Een tweede recept voor de “foodbloggers contest” van Jules Destrooper is een panna cotta van amandel met gekarameliseerde peer en crumble van Natuurboterwafels.

Nodig voor 4 personen:

Panna cotta van amandel:

  • 250 ml room
  • 150 g griekse yoghurt
  • 25 g amandelpoeder
  • 3 blaadjes gelatine (5.4 g)
  • 55 g poedersuiker
  • enkele druppels amandelextract
  • 5 Jules Destrooper natuurboterwafels

Gekarameliseerde peer:

  • 4 conference peren
  • 4 el suiker
  • 60 g suiker
  • rasp van 1/2 sinaasappel

Krokantje van karamel en amandel

  • 20 g boter
  • 60 g suiker
  • 2 el amandelschilfers
  • snuifje grof zeezout

Doen:

Gekarameliseerde peer:

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in fijne stukjes
  2. Smelt de boter, voeg suiker toe en laat karameliseren
  3. Voeg de blokjes peer toe, stoof deze zachtjes aan tot ze beetgaar zijn
  4. Voeg de rasp van sinaasappel toe
  5. Verdeel de blokjes peer onderaan in de glazen
  6. Laat afkoelen

Panna cotta van amandel:

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Warm de helft van de room op tot het kookpunt, zet het vuur uit en los hierin de gelatine op
  3. Meng de andere helft van de room met de yoghurt, poedersuiker, het amandelpoeder en amandelextract
  4. Spatel de room met gelatine hier onder en verdeel de panna cotta over de blokjes peer
  5. Laat opstijven in de koelkast

Krokantje van karamel en amandel

  1. Doe de suiker en de boter in een steelpan
  2. Zet op het vuur en laat dit zachtjes karameliseren
  3. Voeg de amandelschilfers toe en meng onder elkaar
  4. Giet de karamel uit op een bakpapier en wrijf zo dun mogelijk uit
  5. Strooi hier een klein beetje grof zeezout over

Afwerking

  1. Hak de natuurboterwafeltjes in stukjes
  2. Verdeel deze over de panna cotta
  3. Werk af met een stukje karamel met amandelschilfers

Vind hier de andere foodpairing recepten met Jules Destrooper

natuurboterwafel

Website Foodpairing®

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *