Aperitief wraps met Jamón Serrano, kip en garnaal
Aperitief hapjes, Recepten

Aperitief wraps met Jamón Serrano, kip en garnaal

Print Friendly, PDF & Email

We hebben de traditie elk jaar drie aperitief wraps te maken voor de feestdagen. De reden hiervoor is dat je ze makkelijk op voorhand kan klaarzetten. Je kan er enorm goed mee variëren en iedereen lust er zeker eentje van. Benieuwd naar de aperitief wraps van de afgelopen jaren? Kijk snel eens hier: 2018, 2019 en 2020

3 x variëren met aperitief wraps 

Dit jaar hebben we gekozen voor de combinaties van kip met roomkaas en pesto. Een andere wrap met Jamón Serrano en tapenade van halfgedroogde tomaten. Een laatste variant met garnaaltjes en artisjok. Drie totaal verschillende wraps, maar alle drie even lekker. De recepten zijn telkens voor 1 wrap.

Ingrediënten van Lidl

Kip met roomkaas en pesto

  • 1 wrap
  • basilicum / rucola pesto
  • roomkaas
  • kipfilet natuur – plakjes
  • rucola
  • pijnboompitten

Doen

  • Rooster 1 el pijnboompitten in een pan zonder vetstof, laat deze nadien terug afkoelen
  • Met 1 kl pesto onder 1 el roomkaas. Smeer dit over de wrap
  • Verdeel de pijnboompitten en een beetje rucola op de wrap
  • Beleg de wrap met plakjes kip
  • Rol de wrap stevig op
  • Rol de wrap op in plasticfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wrap in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord

Jamón Serrano & tapenade van halfgedroogde tomaten

  • 1 wrap
  • 50 á 60 g Jamón Serrano
  • 9 halfgedroogde tomaten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Doen

  • Doe de tomaten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en 1 el olijfolie in een blender en mix. Er mag nog een beetje textuur in zitten
  • Verdeel de tapenade over de wrap
  • Beleg deze met plakjes Jamón Serrano
  • Rol de wrap stevig op
  • Rol de wrap op in plasticfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wrap in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord

Garnaal & artisjok

  • 1 wrap
  • 2 artisjokharten
  • 50 g grijze garnalen
  • 1 el mayonaise
  • peper en zout

Doen

  • Haal 2 artisjokharten uit de bokaal, laat deze goed uitlekken
  • Snij de artisjokharten fijn, meng deze met de garnalen en mayonaise
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Verdeel het artisjok/garnaal mengsel op de wrap
  • Rol de wrap stevig op
  • Rol de wrap op in plasticfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wrap in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


#samenwerking – Deze blogpost behoord tot een samenwerking tussen Kris Kookt & Lidl


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *