Boutique hotel Vesper
Soms moet je er gewoon even tussenuit. Op zulke momenten is hotel Vesper in Noordwijk één van onze favoriete hotels. Een hotel waar service, design, rust en kalmte naadloos in elkaar overlopen. Vesper gelooft dat schoonheid in de details zit, want vrije tijd is zoveel meer dan ontspanning alleen.
Vesper doesn’t understand time. It tells the clock to stand still. Makes the watch unnecessary. It is a moment to stop and discover
Al voor de derde keer reden we richting Noordwijk voor een bezoek aan hotel Vesper. Na een wandeling doorheen de gezellige winkelstraat van Noordwijk aan zee begaven we ons richting het hotel. Inchecken deden we met een glaasje bubbels in de trendy bar. Onze bagage werd ondertussen naar de kamer gebracht.
Zorgeloos ontspannen
Vesper telt 27 kamers, elk met zijn eigen karakter. Wij kregen een ‘Deluxe Room’ met privé terras en zicht op zee.
Vanop ons terras zien we dat de zon doorbreekt. We reppen ons richting het strand voor een korte wandeling alvorens we onze benen onder tafel schuiven in het restaurant van hotel Vesper.
Als aperitief koos ik voor “The Green Lantarn” op basis van gin, Chartreuse, komkommersap, limoensap en basilicum. Hierbij werd een smakelijk kokossoepje met langoustine als amuse geserveerd. Uit de à la carte stelden we onze eigen menu samen.
Langoustine| Krab | Citroen | Venkel | Avocado
Rode Biet | Vijgen | Geitenkaas | Balsamico | Pecan
Kwartel | Twee Bereidingen | Aardpeer | Rode Ui | Liquor 43
Buikspek | Inktvis | Miso | Pinda | Radijs | Paprika
Eend | Rode Biet | Caramel | Soja | Amandel | Koriander
Kazen van kaasspecialist Peter Den Elzen
Witte Chocolade | Brownie | Advocaat | Amandel
Twee jaar na onze eerste kennismaking met de gerechten die bij Vesper werden geserveerd merkten we een knappe evolutie op. De chef scoort met smaakvolle en originele gerechten die eerlijk geprijsd zijn. Vooral het gerecht met buikspek en inktvis was uitmuntend. Ook bij het zoete samenspel tussen brownie, witte chocolade en advocaat werd het even stil aan tafel. Afsluiten deden we met een heerlijke after dinner cocktail: “Espresso Martini”.
Ontbijt paradijs
Na een deugddoende nachtrust schuiven we de gordijnen van onze kamer open. Vanop ons terras nemen we de eerste zonnestralen waar. Een heerlijk blauwe hemel en de zacht golvende zee zien er enorm uitnodigend uit. Maar eerst en vooral kijken we uit naar het ontbijt.
Hier vind je werkelijk alles. Van verschillende soorten kaas en vleeswaren tot vers fruit, yoghurt, sapjes, croissants en allerlei soorten brood. Eens we aan tafel zaten, kwam er een vriendelijk meisje vragen of we toevallig zin hadden in een gebakken eitje, een wafel of pannenkoeken. Heerlijk om de dag zo te starten.
Beachclub Bries,
Met dit stevig ontbijt hadden we tonnen energie om de dag door te komen. We besluiten dan ook om nog even te genieten van het heerlijke weer aan zee. We maakten een ontspannen strand wandeling langs de duinen van Noordwijk.
Op het strand wandelden we langs Bries, de beachclub van Hotel Vesper. Alvorens we terug richting België reden stopten we hier nog even voor een lichte lunch. De perfecte afsluiter van ons verblijf aan de Nederlands kust.
Praktisch:
Vesper Hotel ¦ Koningin Astrid Boulevard 46 ¦ 2202 BE , Noordwijk Nederland
Website ¦ Facebook
Kriskookt.be werd uitgenodigd om het hotel en restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.
Hey,
Which room category did you book?
Hi Simon, The hotel was completely renovated after our visit. So difficult to say. But each room has its own charm