Restaurant De Wingerd - Vorselaar
Restaurant belevingen

Restaurant De Wingerd – Vorselaar

In het pittoreske Vorselaar vind je Restaurant De Wingerd, een culinaire hotspot die ooit begon als een eenvoudige brasserie. Chef Pieter Coomans en gastvrouw Jolien Laenen hebben dit familiebedrijf getransformeerd tot een fine dining restaurant. Ondertussen is het restaurant bekroond met een indrukwekkende 15/20 in de Gault&Millau gids. Met titels als Northseachef en Young Master, …

Mosselen á la Kris kookt
Hoofdgerechten, Recepten

Mosselen á la Kris kookt – Witte wijn, look en ….

Er staan el verschillende erg leuke recepten met mosselen op de blog. Toch maken we ze zelf het meest klaar zoals in dit recept. Deze mosselen zijn een kleine afleiding van de klassieke mosselen met witte wijn. Er worden enkele ingrediënten aan toegevoegd om alles nog een beetje meer smaak te geven. Niet moeilijk en …

Aperitief hapjes, Recepten

Drie hapjes met filodeeg – in de oven gebakken

In deze blog maken we een overzicht van drie verrukkelijke hapjes met filodeeg. Van een börek met spinazie en feta tot pittige vlammetjes en krokantjes met feta en honing. Drie hapjes die we bakken in de oven. Toch net iets gezonder, en vooral makkelijker.  Börek met spinazie en feta Börek is een Turkse hartige taart …

Gardiaan bier & arancini met ham. Een topmatch
Aperitief hapjes, Recepten

Gardiaan bier & arancini met ham. Een topmatch

In deze blog combineren we een nieuw Belgisch ambachtelijk bier, Gardiaan Blond, met de rijke smaken van Italië. Gardiaan is een zacht blond bier van 5,8% alcohol met florale toetsen, een fruitige hint en een aangename bitterheid. Dit toegankelijke en unieke speciaalbier, gebrouwen door Brouwerij Het Nest (Turnhout) in samenwerking met het Kapucijnenklooster van Meersel-Dreef …

Panna cotta met pruimen, cumble en porto
Recepten, Zoetigheden

Panna cotta met pruimen, crumble en porto

Deze vanille panna cotta met pruimen, crumble van hazelnoten en porto is een feestje op je bord! De romige panna cotta wordt heerlijk gecombineerd met zoetzure pruimen, een knapperige crumble en een vleugje porto. Perfect als zomers dessert. Snel en simpel te maken, maar met een wow-factor die iedereen zal verrassen! In dit recept gaan …

Gazpacho van doperwten en komkommer
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's, Soepen

Gazpacho van doperwten en komkommer

We hebben dit recept al verschillende keren klaargemaakt. Maar nooit namen we de tijd om deze frisse soep op foto te zetten. Eindelijk hebben we er eens werk van gemaakt. Met dit warme weer hebben we instant terug zin in deze gazpacho van doperwten met komkommer, munt, basilicum en dragon. Nodig Doen Een recept van …

Börek met spinazie en feta
Aperitief hapjes, Recepten, Voorgerechten

Börek met spinazie en feta

Börek is een Turkse hartige taart gemaakt van opgerold filodeeg met spinazie en feta. Wij maken ze in een kleinere vorm. Ja kan deze serveren als fingerfood. Maar ook evengoed als voorgerecht met een slaatje van waterkers, peer en pijnboompitten. Nodig Doen Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben …

Tartaar van tomaat met crème van mozzarella
Recepten, Voorgerechten

Tartaar van tomaat met crème van mozzarella

Deze tartaar van tomaat met crème van mozzarella is een heerlijk fris gerecht, perfect voor zomerse dagen. De combinatie van sappige tomaten, romige mozzarella, en knapperige pijnboompitten, afgewerkt met verse basilicum en een scheutje olijfolie, zorgt voor een smaakexplosie. Dit voorgerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een feest voor het oog en …