Espresso mousse - Super snel en zonder eieren
Recepten, Zoetigheden

Espresso mousse – Super snel en zonder eieren

Op zoek naar een eenvoudig, snel en lekker dessert? Deze espresso mousse is klaar in een handomdraai en bevat geen eieren. Het is de perfecte keuze voor wie een luchtig, smaakvol nagerecht wil zonder al te veel gedoe. Dankzij de intense koffiesmaak is deze mousse niet alleen heerlijk als mini-dessert, maar ook ideaal als onderdeel …

Dip van witte bonen met pesto van pistache
Aperitief hapjes, Recepten

Dip van witte bonen met pesto van pistache

Deze dip van witte bonen met pistachepesto is een verrassend en smaakvol hapje dat perfect past bij een feestelijke borrel. De romige bonen combineren prachtig met de nootachtige, frisse pesto van pistache. Serveer het met krokante crackers, vers brood of knapperige groenten voor een stijlvolle en smaakvolle presentatie. Ideaal als onderdeel van een tapasavond of …

Kerst Punch: Rum - Selder - Munt
Dranken & Cocktails, Recepten

Kerst Punch: Rum – Selder – Munt

Op zoek naar een unieke twist voor je feestelijke drankjes deze kerst? Deze kerst punch combineert de warme, volle smaak van rum met de verrassende frisheid van selder en munt. Het is een verfrissend en kruidig drankje dat perfect past bij de gezellige kerstsfeer. Durf iets anders te serveren en verras je gasten met deze …

Apero: Champagne & Oester
Aperitief hapjes, Recepten

Feestelijke aperitieven: Champagne & Oester met granité

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen fan van oesters, zeker niet puur natuur. Maar zodra ze bewerkt worden of geserveerd met een vinaigrette, kan ik er wel van genieten. Zo ook deze oester, geserveerd met een frisse granité van selder, zeekraal en komkommer. De combinatie met een heerlijk glas champagne maakt het helemaal af. Een …

Taartje met mozzarella en carpaccio
Recepten, Voorgerechten

Taartje met mozzarella en carpaccio

Dit bladerdeegtaartje met mozzarella en carpaccio is een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht dat ideaal is als voorgerecht of lichte lunch. Het knapperige bladerdeeg vormt de perfecte basis voor de crème van mozzarella en de fijne, smaakvolle plakjes carpaccio. Een beetje rucola en wat olijfolie maken het geheel af. Soms is een volledig bord carpaccio te …

Crème brûlée met mandarijn en salie
Recepten, Zoetigheden

Crème brûlée met mandarijn en salie

Crème brûlée is één van mijn favoriete dessert. We hebben enorm lang geëxperimenteerd om dit recept perfect te krijgen. Als je naar recepten van crème brûlée kijkt zie je 2 grote verschillen. Sommige worden gebakken op 90 graden, andere in een waterbad op 120 á 130 graden. Wij gingen voor deze tweede optie. Het is …

Rijstpap met Elixir D' Anvers, peer en crumble van chocolade
Recepten, Zoetigheden

Rijstpap met Elixir d’Anvers , peer en crumble van chocolade

Rijstpap met Elixir d’Anvers  Rijstpap met bruine suiker is een echte Belgische klassieker. Overheerlijk natuurlijk, maar in dit recept geven we er een verrassende twist aan! We serveren de rijstpap met Elixir d’Anvers, gebakken peer en een crumble van chocolade en pinda. De zachte, romige rijstpap behoudt zijn authentieke smaak, terwijl de toevoeging van Elixir …

Carpaccio van makreel met venkel en pompelmoes
Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van makreel met venkel en pompelmoes

We moeten eerlijk toegeven dat ikzelf niet zo een fan ben van makreel. Maar mijn vriendin wel, daarom ging op opzoek naar een recept om toch eens makreel op tafel te zetten. het resultaat is een waanzinnig lekker en mooi voorgerecht. We combineren plakjes verse makreel met brunoise van venkel, verse pompelmoes, geroosterde pompoenpitten en …

Drie cocktails met Jim Beam Black
Dranken & Cocktails, Recepten

Drie cocktails met Jim Beam Black

Jim Beam Black is een verfijnde bourbon die twee keer zo lang gerijpt is, waardoor de whiskey extra diepgang krijgt. Tijdens het zevende jaar in het vat ontstaat iets magisch: een ‘sweet spot’ waar zachte tonen van karamel, vanille en warm eikenhout samenkomen. Deze ‘Extra Aged’ bourbon is rijk en romig met hints van vanille, …