Na de bloemkoolsaus van enkele jaren geleden, is het nu tijd voor pompoensaus. Naar mijn mening is dit nog lekkerder. Deze keer maken we een heerlijke pompoensaus met ricotta. Daarbij koken we gevulde tortellini met ricotta en spinazie. Verder bakken we hier enkele scampi bij en werken we dit recept af met rucola, feta en …
Vispannetje met pompoensaus en chipotle
Meer en meer introduceren we pompoensaus in onze recepten. Eerlijk gezegd vinden ik deze saus ook veel lekkerder als de gekende bloemkoolsaus. Pompoensaus is fluweel, zacht en heerlijk van smaak. Zeker in dit recept omdat we pompoensaus maken met zure room. Verder brengen we deze saus op smaak met chipotle, of gerookte jalapeñopeper. Smaakvol, gerookt …
Jim Beam Double Oak – Old Fashioned Week
Jim Beam Double Oak is een echte Kentucky Straight Bourbon. Wat staat voor een warme en romige whiskey. Om er een schepje bovenop te doen is de Jim Beam Double Oak, zoals de naam het zegt, tweemaal gerijpt. 4 jaar gelagerd op verkoolde eiken houten vaten en een tweede rijping op Amerikaanse witte eiken houten …
Macaroni met pompoensaus en merguez
Pompoen is echt één van mijn favoriete groenten. Misschien nog wel extra omdat we deze veelal zelf kweken in onze kleine groentetuin. Elk jaar hebben we toch een opbrengst tussen de 10 en 15 butternut pompoenen. In dit recept maken we en smeuïge saus van pompoen. Deze combineren we met macaroni, stukjes merguez, feta en …
Zagreb – Citytrip / Foodtour – Kroatië
Zagreb, de hoofdstad van Kroatië is bij het grote publiek nog niet echt bekend als citytrip. Waarschijnlijk omdat de Kroatische kust vaak aantrekkelijker is voor toeristen. Vanuit België en Nederland ben je met het vliegtuig in minder dan 2 uur in Zagreb. Wij gingen er dus een kijkje nemen of de grootste stad van Kroatië …
Focaccia met pompoen en geitenkaas
In dit recept bakken we onze eigen focaccia. De grootste uitdaging voor mij bij het bakken van vers brood is geduld. Vooral geduld tijdens het kneden, dit duurt zo een 10 á 15 minuten. Deze tijd heeft het deeg nodig om de gluten, suiker en gist z’n werk te laten doen. Verder serveren we deze …
Gastronomisch genieten – Restaurant élevé – WestCord WTC Hotel Leeuwarden
Gastronomisch genieten, de naam van dit arrangement dekt volledig de lading. Wij genoten een tijdje geleden van een zalig verblijf in het viersterren WestCord WTC Hotel te Leeuwarden. ’S Avonds stond er een diner in het culinaire Restaurant élevé op de planning. Op de 11e verdieping, met een prachtig uitzicht genoten we van de smaakvolle …
Traybake met kippenvleugels, mais en aardappel
Traybake is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te bereiden is en vol van smaak zit. Deze smaakvolle traybake combineert malse kippenvleugels met sappige maïskolven en zachte aardappelen. De ingrediënten worden op een bakplaat gelegd, besprenkeld met kruiden en olijfolie, en vervolgens in de oven geroosterd tot perfectie. Het resultaat is een verrukkelijk gerecht met een …
Lamskroon met aardappelen, tomaat en olijf
Dit is zo een feestelijk recept dat je makkelijk op tafel zet. Ideaal voor deze nazomer, maar evengoed voor de aankomende feestdagen. We bakken de lamskroon met een kruidenkorst van boter, Parmezaanse kaas, paneermeel en verse kruiden. Verder bakken we hierbij krieltjes, partjes tomaat en olijven in de oven. Met ‘Nectar, de nieuwe kleur van …