De lente is het seizoen voor asperges. Met dit klassieke recept komen de groenten helemaal tot hun recht Ingrediënten: Werkwijze: Share This:
Italiaans aperitieven met crostini en Gancia
Crostini Dat we een voorliefde voor Italië hebben weten jullie waarschijnlijk al wel. We nemen jullie dan ook graag met naar een heerlijk zomerse aperitivo met verschillende crostini’s en een heerlijke Gancia-tonic. Crunchy, verfrissend en smaakvol. Salute! Gancia Aperitivo Italiano Gancia Aperitivo Italiano is zoals de naam het al zegt een aperitief uit Italië. Deze …
Broodje barbecue kip – Alabama white sauce
Voor dit recept gaan we aan de slag met een volledig uitgebeende kip. Ook wel ‘spatchock chicken’ genoemd. Enkele in de kippenvleugeltjes zitten nog beentjes. Het grote voordeel hiervan is dat de kip sneller en gelijkmatig gaart. We marineren deze kip 1 nacht in karnemelk. Karnemelk bevat zowel vet als zuur: twee factoren die maken …
Belgische Pornstar Martini met Elixir d’Anvers
Belgische Pornstar Martini met Elixir d’Anvers
Lamsspies met baba ganoush en kikkererwten
In dit recepten serveren een pitabroodje met gemarineerde lamsspies, baba ganoush, krokante kikkererwten, muntyoghurt en gepekelde rode ui. Dit klinkt als een hele boterham, en dat is het eigenlijk ook. Al valt het werk voor dit recept wel heel goed mee. Op de foto beleggen we het pitabroodje met alle ingrediënten. Maar naar eigen smaak …
Pittige vlammetjes – In de oven gebakken
Vlammetjes zijn ideaal als fingerfood, een pittig hapje voor elke gelegenheid. Bak ze in de oven voor een knapperige buitenkant en een sappige, kruidige vulling van gehakt en specerijen. Een smaakexplosie zonder gedoe met frituren! Ingrediënten voor +- 30 vlammetjes Doen Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super …
Verse chocolademousse – Het ultieme recept
Chocolademousse is één van de bekendste desserts die je in elke keuken en op bijna elke menukaart tegen komt. Ontdek het ultieme recept voor verse chocolademousse, een verleidelijk dessert dat de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen verwent. Met zijn zijdezachte textuur en rijke cacaosmaak is deze mousse een ware traktatie voor liefhebbers van chocolade. Recept …
Traybake met vis, venkel en krieltjes
Meer en meer gaan we opzoek naar eenvoudige dagdagelijkse recepten. Deze traybakes zijn daar ideaal voor. Het enige dat je moet doen is de ingrediënten snijden en kruiden. De oven doet al de rest. Op deze traybake combineren we witte vis met venkel, wortel en krielaardappelen. We gebruiken nu kabeljauw, maar je kan deze evengoed …
Tenerife – 10 dagen lente in de winter
De titel van onze blog over Tenerife van vorig jaar zouden we gewoon het liefst opnieuw gebruiken. ‘Het eiland van de eeuwige lente’. Deze titel dekt de gehele lading. Hoewel we vorig jaar twijfels hadden om een jaar later opnieuw Tenerife te bezoeken, besloten we enkele maanden geleden toch om vliegtickets te boeken. De nood …