Op onze blog vind je al een smakelijk enchiladerecept met scampi, zwarte bonen en groene paprika. Deze keer gaan we aan de slag met scampi en asperges. Het resultaat is een heerlijk en makkelijk recept. Een beetje lente op je bord. Nodig voor 2 personen Doen Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij …
Slaatje van asperges met rauwe ham en croutons
Ontdek dit frisse en verrukkelijke slaatje met asperges, hazelnoten, veldsla, rauwe ham en croutons. Dit gerecht combineert de delicate smaak van verse asperges met de hartige kick van rauwe ham en de knapperige textuur van huisgemaakte croutons. Een eenvoudig maar elegant voorgerecht dat perfect is voor het voorjaar. Als peter van een olijfboom bij Casa …
In de oven gebakken kipdrumsticks met rijst en groenten
Ontdek een eenvoudig maar verrukkelijk recept voor in de oven gebakken kipdrumsticks met rijst en groenten. Deze smaakvolle en voedzame maaltijd is perfect voor drukke avonden. Geniet van de sappige kippenbil, perfect gegaarde rijst en knapperige groenten, allemaal met minimale inspanning en maximale smaak. Een heerlijke one pot wonder! Nodig voor 2 personen Doen Een …
Zachte wafeltjes – Bewaarwafels
We noemen ze wel bewaarwafels. Maar eerlijk gezegd overleven deze wafeltjes ten huize Kris Kookt niet veel langer dan 2 dagen. Voordat dit overheerlijke recept tot stand kwam, waren er talloze experimenten in onze keuken. We maakten verschillende recepturen totdat we uiteindelijk de ultieme bewaarwafel creëerde. Dit met de juiste balans tussen knapperigheid en zachtheid. …
Chicken Katsu Burger – Heavenly comfortfood
Chicken katsu proefde ik voor de eerste keer bij ‘Kai Street Food’ in Zagreb. Zalig lekker was dat! Deze Japanse krokante kip is comfortfood op zijn best. Daarom besloten we om dit recept op te zoeken en hiermee thuis aan de slag te gaan. Zo vulden we een heerlijk briochebroodje met knapperig gepaneerde kip, smaakvolle …
Krokantjes van filodeeg met feta en honing
Dit is eigenlijk zo gemakkelijk dat het geen recept is. Krokante filodeeghapjes, gevuld met romige feta en zoete honing. Perfect als fingerfood voor elk feestje. Je kan volledig zelf kiezen hoe groot je deze hapjes maakt. Wij sneden onze feta in blokjes van ongeveer 1 cm x 3 cm. Het filodeeg wordt knapperig gebakken in …
Linzen met pompoen en merguez worstjes
In de drukte van alledag verlangen we naar eenvoudige, voedzame gerechten die snel te bereiden zijn. Vandaag staat er een smaakvol recept op het menu: Linzen met pompoen en merguez. Een heerlijke combinatie van voedzame linzen, hartige merguez worstjes en de zoete smaak van pompoen. Dit gerecht belooft niet alleen comfort, maar ook een feest …
Flammkuchen met asperges, rode ui en spek
Eerlijk gezegd is dit geen echte flammkuchen. In dit recept gaan we voor een snelle flammkuchen of eerder een plaattaart. We gebruiken hier kant en klare bladerdeeg. Bij flammkuchen maken we normaal gezien het deeg vers. Maar deze keer gingen we voor de snelle optie. We beleggen het deeg wel vrij klassiek met zure room, …
Cannelés Bordelais – Het ultieme recept
Cannelés Bordelais is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. In veel restaurants krijg je de miniatuur versie hiervan geserveerd bij de koffie. Je bakt ze eigenlijk in koperen cannelé vormen. Maar eerlijk gezegd heb ik deze gebakken in een siliconen cannelé vorm. Het resultaat is eveneens super lekker! …